Vi har något stort på gång! I december flyttar vi!

2020-04-27

Nu är vi inne på vårt 8:e år med CrossFit LifeBox. En resa som startade med företagsträning i en konferenslokal med heltäckningsmatta på Valmet i Karlstad och som landade i att vi vågade ta steget till att öppna CrossFit LifeBox i februari 2013. Vi minns det som i går den där vinterkvällen i en fjällstuga i Sälen där vi hade bestämt oss för att våga hoppa. För att ta klivet ut i det som idag är CrossFit LifeBox.

bild 1

 

Vår första box var en 120 kvm L-formad lokal med endast ett litet fönster i taket. Trång men hade sin charm. Vi kunde bara stå en person i bredd med skivstång för annars skulle stången slå i väggarna..

Vi minns hur vi slet ända in i det sista inför öppningen. Det målades väggar från golv till tak, monterades rigg, lyftes utrustning och skruvades från morgon till natt. Våra svarta gummimattor som är otympliga rackare och väger 20 kg styck skulle läggas över hela golvet. Anders hade halsfluss och feber, svetten rann, men inget stoppade oss att fullfölja arbetet till dess att sista mattplattan var lagd.

Det var här vi lade våra grundvärderingar till vår filosofi kring träning och hälsa. Det var här allt började. Vi började fylla våra pass och intresset och nyfikenheten kring vårt sätt att träna spred sig. Vi fick allt fler medlemmar och träningssuget var enormt ( redan då 😉)

bild 2

 

Vi började efter en tid växa ur våra lokaler. Vår redan trånga box kändes allt mindre och mindre samtidigt som intresset för CrossFit började växa sig allt större över hela världen.

Vi sökte lokaler med ljus och lykta och en dag blev vi uppringda av dåvarande SATS ansvarige som undrade om vi var intresserade av att hyra en del i deras lokal. En möjlighet vi inte kunde motstå.

Och så gick flytten till vår nuvarande box i maj 2015. Här har vi fortsatt vår resa med att göra Karlstadborna till de mest vältränade. Få er medlemmar till att utmana er, ta er ur eran komfortzon, träna med konstant variation och verkligen få resultat av er träning på ett sunt och långsiktigt sätt.

bild 3

 

Vi är visionärer och drömmare som alltid vill fortsätta utvecklas, utmana oss och leverera träning av högsta klass. Vi vill alltid ligga i framkant inom träning och vara en plats för dig som vill ha resultat. Många träningsanläggningar försöker att kopiera oss. Man plockar delar av det vi gör utan att ha en större förståelse eller tanke om varför vi tränar som vi gör. För oss är CrossFit så mycket mer. Det är en livsstil, inte en quick fix.

Vi har under en längre tid känt att vi vill fortsätta växa. Vi vill kunna ge er medlemmar än mera. Ha mera pass, större ytor för både inomhus och utomhusträning, utveckla vårt utbud, kunna erbjuda en bredd med det bästa av det bästa.

Sedan ett år tillbaka har vi jobbat hårt för att leta nya, större lokaler för att förverkliga våra mål och era önskningar. I december 2019 hittade vi den. En lokal som hade allt det vi letade efter. Vi har ritat, mätt, kalkulerat framlänges och baklänges, på dagen och på natten ( ja, det är ju när man ska stänga av hjärnan och försöka att sova som de flesta av alla ideerna och tankarna kommit.. 😉 ).

I mars bestämde vi oss. Vi skrev under papprena, tog med oss vårt kära CoachTeam och visade dem deras nya arbetsplats.

En box där möjligheterna är oändliga!!!

 • 1000 kvm markyta ( idag har vi 340 kvm… )

 • Loft på 200 kvm

 • Utomhusyta på 1000 kvm

 • Lokaliserad på Örsholmen

 • Öppning i December 2020

Här kommer en teaser på lokalen ( Obs! Ritningen visar ett första utkast och ändringar sker kontinuerligt )

Ny lokal 3.0 ute vy

Ny lokal inne ritning

Vi vill nu självklart dela denna resa med er. För det är ju ni som gör CrossFit LifeBox till den plats det är. En plats där gemenskapen är av allra största vikt, där alla ska känna sig sedda och välkomna. En plats där träningen är i fokus men likaså glädjen till att kämpa tillsammans och umgås med andra i olika åldrar som också brinner för CrossFit.

Världen genomgår just nu en enorm kamp mot Coronaviruset. Vi valde trots detta att fullfölja vår dröm om en ny box och vi tror att om det är någon gång som människor kommer att prioritera sin hälsa så är det nu och framåt!

Vi hoppas och tror på att det är i motvind draken lyfter. Att vi aldrig får sluta fortsätta drömma och heller aldrig sluta att våga förverkliga våra drömmar. Vi tror att livet är för kort för det. Att det här beskedet kan få kännas som en ljusglimt på den just nu väldigt mörka himlen.

Att vi och ni ska få längta efter något som kommer bli magiskt!

Klicka här om du vill hålla dig uppdaterad och följa med oss på vår resa!

LifeBox 3.0 – ”This place will change you- If you let it”

/Linda, Anders & CoachTeamet

Bild liggande logga

 

 

Angående Covid 19

2020-03-25

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och iakktar försiktighet när vi tränar.

Vi har också gått ut med dessa riktlinjer  gällande träning i boxen för att undvika smittspridning av Corona.

 • Tvätta händerna noggrant innan ni kliver in i boxen
 • Gör alltid rent den utrustning du använt efter ditt pass. Med wipes eller rengöringsspray och papper.
 • Om du känner dig krasslig, har varit förkyld eller sjuk stanna hemma tills du är helt återställd. Ta alltid de säkra före det osäkra.
 • Personal på CrossFit LifeBox har rättigheter att skicka hem er om vi anser att ni har symtom.
 • Var noga med hygienen
 • Just nu ”elbowbumpar” vi istället för att ge ”fistbumps” och ”highfives”

Använd sunt förnuft och respektera varandras hälsa!

NYHET! ”Qick & Dirty” 30 min svettfest!

2020-01-23

Fr o m vecka 5 startar vi vår NYHET ”Quick & Dirty”. Precis som namnet ger en hint om så är passet 30 minuters effektiv träning med fokus på kondition, förbränning och svettfest.

Övningarna är ”enkla” på så vis att du verkligen kan ta i från start. På de här passen använder vi bland annat assaultbikes, roddmaskiner, egna kroppsvikten och lättare övningar med kettlebells och hantlar.

Det här är passet för dig som vill få en ordentlig genomkörare utan komplexa övningar som kräver mycket teknik. Ett perfekt sätt att förbättra din kondition på.

Ren och skär ”njutning” utlovas om man gillar att svettas! Så bara att dyka upp och ta i så mycket du kan utifrån just din förmåga!

Som vanligt kan alltid passen skalas/anpassas utifrån din förmåga.

OBS! Dessa pass kan man även som icke medlem köpa drop-in på. Så ta med dig din partner, kollega, släkting eller vän och kom och svettas hos oss. Om du inte är medlem hos oss idag kan du köpa engångsbiljetter till detta pass. Här går du in och köper en drop in om du inte är medlem hos oss.

Mer effektiv träning än så här hittar du inte!!

Välkomna!

Quick & Dirty

 

2019-03-21

 

 

Gymnastik Workshops i januari!

2019-01-03

wondr.se/w_application/applicants/form_view/5c269e55-3800-45da-9d57-01110a0000ac

Vi expanderar & söker nu flera CrossFit Coacher till oss!

2018-08-27

Vi står inför ett expansivt skede hos oss på CrossFit LifeBox i Karlstad. Trycket att få träna hos oss är stort vilket vi självklart tycker är oerhört roligt! Vi söker nu därför flera coacher till vår box på Lamberget i Karlstad.

Läs mer här i bifogad fil och välkommen med din ansökan!

Annons ansökan CrossFit coacher NY

/CoachTeamet CrossFit LifeBox

 

Bild annons

Tillbaka till rutiner igen!

2018-08-08

Hoppas ni haft en skön sommar i de fantastiska vädret vi har fått uppleva i år!

Från och med vecka 32 mjukstartar vi ordinarie schema. Från vecka 33 kommer vi att komplettera med ytterligare pass och då är även de tidiga morgonpassen kl 06.30 tillbaka.

Under hösten kommer vi att hålla olika workshops och andra aktiviteter så se fram emot en spännande höst hos oss på LifeBox!

Temat för augustimånad i vår programmering kommer att handla om olympiska lyft så se fram emot att lyfta lite extra mycket i augusti.

Vi är taggade att ta hand om er! Nu kör vi!

/Coachteamet

 

tumblr_ma9ov3sEBO1qapdfko1_1280

 

Testmånad under hela maj!

2018-05-01

Under majmånad kommer vi återigen att genomföra ”Fitness testing”. Det här gör vi för att vi ska testa oss inom de 10 fysiska förmågorna:

Strength power, flexibility, stamina, accuracy, agility, cardiovascular endurance, coordination, speed and balance.

Det blir både tester i gymnastikmoment, uthållighet och lyft samt även ett antal Benchmark WODs. Allt för att vi ska kunna mäta vår egen personliga utveckling samt hitta våra styrkor och svagheter.

Testerna är för ALLA och passen är uppbyggda som våra ordinarie pass med uppvärmning, skill/styrka, prep och WOD. Så vi vill uppmuntra alla medlemmar till att försöka vara med på så många tester som möjligt. Det går självklart bra att genomföra dem på egen hand i open box, men kom ihåg att anteckna ditt resultat. Registrera gärna i dina resultat SugarWOD så har du alla samlade på ett ställe.

HÄR nedan kan se alla tester som kommer att genomföras:

WUWO-Fitness-Testing-Notes-FAQs

WUWO-fitness-tests

Foto 2018-05-01 11 15 33